Termín |
Víkend |
|
Předmět |
Lektor |
2. říjen 2021 |
1 |
sobota
|
Psychologie – základy komunikace, práce s klientem |
Mgr. Martina Brožková, Jitka Meindl |
3. říjen 2021 |
1 |
neděle |
Jednání s klientem
|
Mgr. Martina Brožková, Jitka Meindl |
23. říjen 2021 |
2 |
sobota
|
Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
Orientace v základních pojmech a terminologii v oblasti výživy člověka – rozdělení živin, tuky, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, minerální látky. |
Ing. Jarmila Mandžuková |
24.říjen 2021 |
2 |
neděle |
Orientace v základních pojmech a terminologii v oblasti výživy člověka – rozdělení živin, tuky, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, minerální látky. |
Ing. Jarmila Mandžuková
|
6. listopad 2021 |
3 |
sobota
|
Orientace v základech biochemie a fyziologie lidského organismu – somatologie |
MUDr. Anna Marešová |
7. listopad 2021 |
3 |
neděle
|
Orientace v základech biochemie a fyziologie lidského organismu – somatologie |
MUDr. Anna Marešová |
27. listopad 2021 |
4 |
sobota
|
Patologie
Charakterizovat výživu jako součást primární prevence civilizačních onemocnění
Charakterizovat specifika výživy při diabetes mellitus 2. typu, onemocnění dnou, hypertenzi, hyperlipidemii, Crohnově chorobě, onemocnění dráždivého tračníku, celiakii, intolerancích.
|
MUDr. Ludmila Michnová |
28. listopad 2021 |
4 |
neděle
|
Patologie
|
MUDr. Ludmila Michnová |
11.prosinec 2021 |
5 |
sobota |
Orientace v označování a výběru potravin
|
Ing. Jarmila Mandžuková
|
12.prosinec 2021 |
5
|
neděle |
Orientace v technologii výroby potravin a jejich značení
|
Ing. Jarmila Mandžuková
|
5.únor 2022 |
6
|
Sobota |
Základy racionálního stravování, nutriční a tělesné diagnostiky |
Iva Dvorská, DiS.
|
6.únor 2022 |
6 |
Neděle |
Základy racionálního stravování, nutriční a tělesné diagnostiky |
Iva Dvorská, DiS.
|
5.březen 2022 |
7
|
Sobota |
Sestavování jídelníčku pro racionální stravování
Charakterizovat vliv výživy na redukci a navýšení tělesné hmotnosti
Sestavit jídelníček pro klienta v redukčním programu, vysvětlit problematiku redukce váhy a změny životního stylu a charakterizovat diety a způsoby hubnutí
Navrhnout základní zásady racionální stravy a správné skladby jídelníčku v průběhu dne pro klienta, který se nevěnuje pohybovým aktivitám, a klienta, který rekreačně sportuje
Uvést základní zásady vhodného pitného režimu v průběhu standardního průběhu dne a charakterizovat specifika pitného režimu v různých nestandardních situacích
Charakterizovat základní typy dietních režimů stanovovaných nutričními terapeuty, nutričními specialisty a lékaři
Orientace v sortimentu doplňků stravy |
Iva Dvorská, DiS.
|
6.březen 2022 |
7
|
neděle |
Orientace v základních i alternativních směrech výživy a v jejich využitích, uplatněních a rizicích
|
Iva Dvorská, DiS. |
19.březen 2022 |
8 |
Sobota |
Imunologie a prevence z pohledu fytoterapie |
Jitka Klimešová |
20.březen 2022 |
8 |
neděle |
Imunologie a prevence z pohledu fytoterapie |
Jitka Klimešová |
23.duben 2022 |
9 |
sobota
|
Provádění komplexní nutriční a cílené tělesné diagnostiky klienta
|
Iva Dvorská, DiS. |
24.duben 2022 |
9 |
neděle |
Provádění komplexní nutriční a cílené tělesné diagnostiky klienta
Vedení klienta k racionalizaci výživových názorů |
Iva Dvorská, DiS. |
7.květen 2022 |
10
|
sobota
|
Výživa těhotných a kojících žen, výživa dětí |
Iva Dvorská, DiS. |
8.květen 2022 |
10
|
neděle |
Specifika sportovní výživy a požadavky na složení stravy pro sportovce
Orientace v nutriční a tělesné diagnostice klienta
Shrnutí, opakování |
Iva Dvorská, DiS. |