Anotace kurzu Zdravé vaření

Kurzy vaření připravujeme hlavně z důvodu, aby zájemci mohli osobně zažít zjištění, že vařit zdravě je vlastně jednoduché. Děláme-li něco poprvé, pomůže nám, když nám někdo postup ukáže, než když o tom jen čteme. Navíc se při vaření setkají lidé se stejnými zájmy, což je pro ně také obohacením. Kurzy vaření jsou určeny jak lidem, kteří chtějí udělat první rozhodující krok za svým zdravím a touží vnést zásadní anebo i postupnou změnu do svého stravování, tak již těm, kteří po této cestě jdou a chtějí nabrat další inspiraci.  Při sestavování programu kurzu zohledňujeme praktičnost, jednoduchost, snadnou aplikovatelnost do reálného života a sezónnost. Kurzy jsou pořádány s ohledem na roční období. Protože tělo má v každém ročním období specifické potřeby a dle sezóny máme k dispozici jiné čerstvé potraviny, zohledňujeme při vaření kvalitu surovin ve vztahu k účinkům na zdraví člověka.

Lektor: Mgr. Lenka Šindelářová

Témata kurzů:

Přílohy a jejich rozmanitost.

Vánoční cukroví a možnosti slazení

Luštěniny – příprava, klíčení, pomazánky.

 

Termíny kurzů (i další témata) budou vypisovány dle zájmu ze strany veřejnosti.

 

 

Pokrmy ze zeleniny a saláty- zálivky dochucení (oleje druhy).

Vytisknout