Kurz je jednodenní 

Cena: 2 900 Kč

 

O kurzu:

     Kinesiotaping je způsob léčby zdravotních problémů nejen pohybového aparátu, založený na aktivaci autoreparačních procesů organismu a útlumu bolesti, za pomoci elastických textilních lepících pásek. Kinesiotaping byl vynalezen v sedmdesátých letech japonským chiropraktikem Dr. Kenzo Kasem. Nejprve byl využíván převážně v Japonsku, ale po svém představení na Olympiádě v Soulu v 1988 přešel do širokého povědomí fyzioterapeutické veřejnosti. Od té doby se jeho používání rozšířilo do celého světa a dnes je běžnou součástí fyzioterapie. Spočívá v lepení elastických bavlněných pásek na postiženou oblast. Ty aplikujeme tak, že danou partii protáhneme, aby se propnula kůže poté naneseme pásku bez napětí a jejím třením aktivujeme teplotně citlivé lepidlo. Po návratu partie do klidové polohy poté dojde ke zvlnění pokožky. Tím se pokožka nadlehčí zvýší se intresticiální prostor a to má za následek zvýšené proudění lymfy a krve a sníží tlak na cévy a tím urychlí proces hojení. Nalepená páska současně stimuluje speciální kožní receptory, následkem čeho se zvýší aktivita v dané tkáni, což proces hojení ještě umocňuje. Dále se využívá ke zpevňování nebo uvádění kloubů do správné polohy v tomto případě se páska nanáší s předpětím, které je různé v závislosti na konkrétní aplikaci. A v poslední době se využívá také jako jedna z metod lymfatické masáže.

Proč absolvovat náš kurz:

  • protože se naučíte základy kinesiotapingu a v případě potřeby si můžete poradit okamžitě sami
  • protože kinsiotaping je i prevencí různých svalových potíží způsobených svalovou námahou
  • protože kinsiotaping umocňuje proces hojení svalových zranění
  • protože kinsiotaping pomáhá zpevňovat i klouby
  • protože jej vede fyzioterapeutka s rozsáhlými zkušenostmi s kinesiotapingem

Cílovou skupinou kurzu jsou:

  • široká veřejnost – každý, kdo má zájem o kinesiotaping pro sebe a své blízké
  • trenéři nejrůznějších pohybových aktivit
  • trenéři fitness
  • trenéři mládežnických sportovních oddílů
  • aktivní amatérští sportovci
  • rodiče sportujících dětí

Obsah kurzu:

 

V kurzu Vás naučíme jak aplikovat několik základních druhů tejpů, zejména:

  • kotníky,
  • kolenní a ramenní klouby,
  • zápěstí a prsty,
  • Achillovu šlachu,
  • ploché nohy,
  • vybočený palec,
  • velké modřiny,
  • záda a hlavu (při bolestech)

K tejpování ostatních částí těla dostanete teoretický návod a informační zdroje. Poznáte, které části tejpů se natahují a které se jen pokládají, což je základ kineziotapingu, který se ze žádných obrázků a fotek nenaučíte.

Dozvíte se, že onkologická onemocnění, maligní melanom kůže, pigmentové névy, různé typy bradavic, různé povrchové změny kůže, hypertyreóza, žilní insuficience, akutní trombózy, horečnaté stavy, zvláštní opatrnost při alergických reakcích na náplasťové materiály jsou kontraindikací tapingu a proč

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je jednodenní 

Cena: 2 100 Kč

 

O kurzu:

     Téma detoxikace je častým námětem jak diskusí odborníků tak diskusí mezi výživovými poradci a klienty jejich poraden a zejména je to vděčné téma pro různé rádoby odborné internetové portály. Jako taková má detoxikace mnoho zastánců a stejný, ne-li větší počet odpůrců. Častokrát je však. bohužel, předmětem byznysu se „zázračnými“ doplňky stravy, jejichž producenti a dealeři slibují zaručenou, rychlou a bezpracnou detoxikaci Vašeho organismu. Tomu racionálně myslící člověk nemůže uvěřit. Nicméně i ten racionálně myslící člověk nemusí mít dostatek znalostí o fyziologii organismu a o tom, jaké procesy v něm probíhají.

     Náš kurz je určený všem, kdo se chtějí o dané problematice dozvědět relevantní informace, nezatížené komerčními zájmy a vycházející z celé řady odborných statí, studií a také z bohatých zkušeností lektorky kurzu, která se touto problematikou zabývá již mnoho let. 

Cílovou skupinou kurzu jsou:

  • široká veřejnost – každý, komu není lhostejné vlastní zdraví a zdraví jeho blízkých
  • výživoví poradci
  • trenéři nejrůznějších pohybových aktivit

Obsah kurzu:

  • intoxikace
  • jak se tělo zanese toxiny
  • vliv toxinů na fungování jednotlivých orgánů
  • stupně intoxikace
  • detoxikace
  • způsoby detoxikace

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je dvoudenní – víkendový

Cena  3 200 Kč

 

O kurzu:

     Je potěšující, že čím dál tím víc lidí si uvědomuje naprostou nezbytnost pohybu jako významné prevence svého zdraví a nejenom, že si to uvědomují, ale i nějaké pohybové aktivitě se pravidelně věnují. Pokud je tato aktivita opravdu pravidelná a její intenzita se postupně zvyšuje, zjišťují, že ani sebelépe vyvážený stravovací režim jim nepostačuje k doplnění energie a regeneraci organismu. Výživa při sportu má svoje pravidla, jejichž dodržováním zajistíme tělu jednak dostatečné množství energie a jednak látky nutné k regeneraci po sportovním výkonu. Hovoříme o pojmu NUTRIČNÍ TIMING. Z tohoto důvodu jsme do nabídky našich krátkodobých kurzů zařadili krátkodobý kurz SPORTOVNÍ VÝŽIVA.

Cílovou skupinou jsou:

  • výživoví poradci
  • trenéři nejrůznějších pohybových aktivit
  • trenéři fitness
  • trenéři mládežnických sportovních oddílů
  • aktivní amatérští sportovci
  • rodiče sportujících dětí

Obsah kurzu:

  • vliv výživy na sportovní výkonnost
  • požadavky na výživu sportovce
  • nutriční nároky různých sportovních odvětví
  • jídlo před, během a po sportovním výkonu
  • pitný režim
  • analýza tělesného složení
  • redukce tělesné váhy u sportovců, specifika u sportovkyň
  • dietologická opatření při konkrétních zdravotních problémech
  • „super“ potraviny pro sportovce
  • alkohol a sport
  • potravinové doplňky sportovní výživy
  • dietologické postupy při specifických podmínkách prostředí
  • stravování sportovců mimo domov – na cestách, v restauracích
  • sportovci vegetariáni
  • doping

 

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je dvoudenní – víkendový

Cena: 2 400 Kč

 

O kurzu:

V současné době mnoho z nás hledá ucelený systém založený na přírodních principech, s jehož pomocí bychom mohli aktivně posílit svoji kondici a zdraví. Ájurvéda, nauka o dlouhověkosti, považovaná za nejstarší dochovaný léčebný systém může být tou cestou, kterou hledáme.

     Zabývá se každým jedincem individuálně a přitom nabízí komplexní, celostní přístup, skládající se z harmonické výživy, denního režimu, bylinných terapií, detoxikací, pohybu, relaxace a meditace. Je vhodná i pro nás, Evropany, neboť při bližším seznámení s ní zjistíme podobnost či shodu s některými postupy našich předků, ať již ve stravování, či bylinné terapii. Přestože funguje napříč staletími, není strnulou vědou, ale vstřebává neustále nové poznatky a reaguje na ně ve svých doporučeních. Ájurvéda je praktická, jednoduchá, sympaticky liberální a beze stopy fanatismu.

     Dává nám možnost žít v souladu s přírodou a tím nastolit ve svém těle zdraví a rovnováhu. Nestojí svým pojetím proti klasické medicíně, ale vhodně ji doplňuje při řešení různých chronických obtíží a v dnešní době tak častých alergií i jiných civilizačních onemocnění. Je otevřena každému, kdo má zájem své zdraví obnovit a udržet vlastním poznáním svého těla a přírodních zákonitostí.

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je dvoudenní – víkendový

Cena  3 200 Kč

 

O kurzu:

     Statistiky uvádí, že každé páté dítě ve věku 10 – 15 let trpí nadváhou nebo obezitou. Obezita pak sebou přináší sekundárně další zdravotní problémy, které se můžou projevit (a ve většině případů se i projeví) až v dospělosti. Jedná se o zdravotní problémy a nemoci, které jsme si zvykli nazývat souhrnně „civilizačními nemocemi“. Jsou to však především nemoci „z blahobytu“, jenž bohužel mnozí lidé chápou prioritně jako dostatek jídla a lenošení. Odrazem chování dospělých jsou jejich děti.

     Jistě, každý rodič chce mít zdravé dítě a rodičovská péče začíná především u žen, zjištěním, že jsou gravidní. Převážná většina nastávajících maminek si kromě vědomostí o tom jak mají žít v době těhotenství, získaných v poradně, prostuduje množství dostupné literatury, nebo si vyhledá další informace na internetu. Po porodu, v době kojení, maminky velmi pečlivě hlídají, co sní ony, aby mělo miminko to nejkvalitnější mateřské mléko. I po zahájení dokrmování je pečlivě sledováno složení stravy nemluvněte. Tato péče začne povolovat a lehce se vytrácet, když batole přejde na stravu, kterou normálně jí jeho rodiče. Protože naprostá většina lidí se stravuje způsobem, který je velmi vzdálený zásadám racionálního stravování, je to zlomový moment v životě dítěte. Je zaděláno na velký průšvih, který když se včas neřeší, mívá velmi neblahé následky, kde na prvním místě stojí zvyšující se počet obézních dětí a snižování věkové hranice nástupu některých civilizačních onemocnění – například zvýšený krevní tlak, diabetes mellitus 2. typu, zvýšená hladina cholesterolu, zvýšená hladina krevních tuků – prostě nástup metabolického syndromu. Není výjimkou ani osteoporóza u třicátníků apod.

     Jistým neštěstím je, že média sice přináší celou řadu nejrůznějších doporučení ohledně dětské výživy, avšak tato doporučení jsou velmi nekonkrétní, často vytržená z kontextu, neúplná. To pochopitelně způsobuje v hlavách lidí značný zmatek.

Na druhé straně je pozitivní, že čím dál víc lidí se začíná velmi intenzivně zajímat jednak o to jak by se měli správně stravovat oni a rovněž o to, jak správně stravovat svoje děti.

Pro stravování dospělých již kurzy máme a úspěšně realizujeme, proto jsme se rozhodli otevřít i kurzy zabývající se výživou dětí.

Cílovou skupinou jsou:

  • široká veřejnost
  • začánající výživoví poradci
  • těhotné ženy
  • kojící ženy
  • rodiče dětí do 15 ti let

Stručný obsah kurzu:

Kurz je koncipovaný jako dvoudenní víkendový.

Jeho náplní jsou tato témata:

  • Základy výživy
    • makroživiny
    • mikroživiny
    • trávení a metabolismus
  • Výživa těhotných a kojících žen
  • Výživa dětí
    • 0 až 6 měsíců
    • 7 až 12 měsíců
    • 1 rok až předškolní věk
  • Stravování ve školním věku
    • mladší školní věk
    • starší školní věk

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je čtyřdenní – dvouvíkendový

Cena  3 600 Kč

 

O kurzu:

Vážení přátelé racionálního stravování a zdravého životního stylu, pokud nepotřebujete absolvovat dlouhý akreditovaný rekvalifikační kurz Poradce pro výživu, abyste získali osvědčení, které by vás opravňovalo věnovat se výživovému poradenství komerčně a chcete se pouze naučit, jak si sestavit vlastní stravovací plán, případně jej sestavit pro svoje blízké, nebo přátele, máme pro vás NOVÝ DVOUVÍKENDOVÝ KURZ SESTAVTE SI VYVÁŽENÝ JÍDELNÍČEK SAMI

Proč absolvovat tento kurz?

  • dáme vám nezbytné informace o základních principech správné výživy
  • ukážeme vám, že diety nejsou tou správnou cestou ke zdraví a štíhlé linii
  • přesvědčíme vás, že každý může být „výživovým poradcem“ sám sobě 
  • dokážeme vám, že zhubnout může jen nasycený člověk
  • kurz vedou naši lektoři s bohatou praxí a mnoha úspěchy v práci s klienty
  • naučíme vás jak si sestavit vlastní stravovací plán
  • naučíte vás používat oblíbený nutriční software FitLinie
  • podělíme se s vámi o naše zkušenosti

 

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je jednodenní

Cena  2 100 Kč

 

O kurzu:

     I tu nejzdravější potravinu můžeme znehodnotit nesprávným zacházením s ní. A to počínaje sběrem, nebo v případě živočišných, porážkou, přes skladování ve velkoskladech, přepravu, skladování na prodejně (toto však nejsme, ve většině případů, bohužel schopni nijak ovlivnit) až po přepravu z prodejny domů, skladování v domácnosti, manipulaci při přípravě finálního pokrmu, až po samotnou finální kulinární přípravu. Posledně jmenované aspekty jsme však schopni velmi účinně ovlivnit my sami. Abychom předešli znehodnocení základních čerstvých potravin, je dobré znát, co se s potravinami děje při správné a co při nesprávné manipulaci. K objasnění těchto procesů slouží tento náš kurz.

Cílovou skupinou jsou:

  • široká veřejnost – všichni, komu záleží na zdraví vlastním i zdraví jeho blízkých
  • výživoví poradci
  • nutriční terapeuti a specialisté
  • lékaři – internisté, dietologové, praktičtí, gastroenterologové

Obsah kurzu:

  • technologie a bezpečnost potravin
  • skladování a přeprava základních potravin
  • uchovávání hotových pokrmů
  • kulinární úpravy potravin

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.

Kurz je jednodenní 

Cena: 2 100 Kč

 

O kurzu:

Světoznámý kuchař a propagátor racionální výživy, Jamie Oliver říká: „Pravá potravina nepotřebuje etiketu“. A my s ním plně souhlasíme.. Kdo nakupuje u farmářů ví, o čem mluvíme. Nicméně, všichni jsme občas nuceni to i ono koupit v obchodě a je jedno, zdy ve vesnickém krámku, nebo v supermarketu. Tam i tam jsou potraviny vyrobeny průmyslově a musí být tudíž označeny etiketou, na které je výrobce povinen uvádět celou řadu údajů. Těch údajů neustále přibývá a když pomineme problém se samotným přečtením textu, hlavním problémem zůstává „dešifrování“ uvedených informací. Problematika etiket potravin je dnes velmi široká a proto jsme se rozhodli nabídnout Vám kurz, zaměřený na zvládnutí pochopení informací uvedených na etiketách potravin. 

Cílovou skupinou kurzu jsou:

  • široká veřejnost – všichni, komu záleží na zdraví vlastním i zdraví jeho blízkých
  • výživoví poradci
  • nutriční terapeuti a specialisté

Obsah kurzu

  • legislativní úpravy informací na etiketách potravin
  • jaké informace na etiketách najdeme
  • správné pochopení informací na etiketách
  • výběr potravin podle informací uvedených na etiketách

Tento kurz pořádá v plném rozsahu a na svou odpovědnost Welko Institut zdravého života (www.welko.cz). Vezměte prosím na vědomí, že na organizaci tohoto kurzu se nepodílíme a nemáme ani přístup k údajům, které uvedete.

Přihlásit se do kurzů můžete ZDE.